lauantai 18. tammikuuta 2014

Lähiopetusjakso 3: perjantai 17.1. ja launtai 18.1. Luentoja ja kynäpussin ompelu


KSP3 Tekstiilityö alkoi perjantaina Satun luennoimalla meille erilaisista lankatekniikoista. Saimme tietoa neulonnan ja virkkauksen käsitteistä, historiasta, materiaaleista, työvälineistä, työskentelyotteista, erilaisista malleista ym. hyödyllisistä asioista. Paljon oli ennestään tuttua asiaa, mutta uuttakin tuli. Joka tapauksessa asioiden kertailu teki hyvää.
Lounaan jälkeen oli Jussin vuoro pitää meille luentoa (KSP2 Tekninen työ). Nyt mentiin sellaiselle osa-aluelle, mikä on minulle täysin vierasta. Jussi esitteli erilaisten työstökoneiden ja -välineiden rakennetta, toimintaa ja turvallisia käyttötapoja. Vähän minua nuo isot sähköiset koneet pelottavat, niissä kun äänikin on niin kova. Niitä tulemme joka tapauksessa käyttämään harjoitustöissämme. Ei auta muuta kuin uskoa, että harjoitus tekee mestarin. Nyt sitten miettimään Puuteknologian harjoitustyötä "Tuparilahjaa". Se tullaan toteuttamaan valmiista liimalevystä käyttämällä erilaisia puuntyöstökoneita.


Päivän päätteeksi Jussi auttoi meitä vielä blogiongelmiemme kanssa. Onnistuin sekoittamaan blogini yrittäessäni saada siihen taustaväriä. Blogisivuani ei saatu korjattua ja lähdin allapäin kotiin. Päivä oli ollut kaiken kaikkiaan melko rankka, luentoa oli ollut sekä aamu- että iltapäivällä ja töissäkin olin ehtinyt olla aamulla kaksi tuntia. Mielestäni blogi toimii kuitenkin taas kunnolla. Onkohan ihmeitä tapahtunut?

Tänään launtaina Satu piti ompeluun liittyvän luennon (KSP3 Tekstiilityö). Nyt liikuttiin taas minulle tutummilla vesillä. Asiaa tuli taas mukavasti ja sain hyviä nettiosoitteita, joista voi tilata tekstiilityöhön erilaisia tarvikkeita.

Sitten pääsimme ompelemaan keskiviikkona painamistamme kankaista. Teimme ohjeen mukaan  kolmasluokkalaisille sopivan käsityön: vuoritetun kynäpussin. Oli mukava taas tehdä käsillä jotakin. Työ sujui hyvin ja aika meni nopeasti.






 Tein toisen kynäpussin täysin valmiiksi (punainen) ja toisen jätin keskeneräiseksi (turkoosi), jotta voin sen avulla havainnoida työtä oppilaille.





 

1 kommentti: