torstai 3. huhtikuuta 2014

KäPOP Lähiopetusjakso 5 12.3.-15.3.2014

 Matti piti meille elektroniikkatentin. Saimme tehdä sen pareittain ja koska parit eivät menneet tasan, meidän ryhmässämme oli kolme opiskelijaa. Tentti pisti meidät opiskelemaan asioita ja se oli mielestäni hyvä asia. Kaikki ryhmät pärjäsivät hienosti, myös me (hyvä Johanna ja Pia!).


Elektroniikassa teimme epäkeskoötököitä. Minä tein mehiläisen, jonkä ruumisosa oli virkattu. Kaikki ötökät olivat tosi hauskan näköisiä pörrätessään ympäri lattiaa.


Satun kanssa ompelimme. Ompelutekniikan harjoitustyöksi saimme valita joko harjoituskansion tai esiliinan. Päätin tehdä harjoituskansion tilkuista. Kansion tekeminen osoittautuikin yllättävän suureksi työksi. Harjoitukset tuli tehtyä demotunneilla, mutta kotitöiksi jäi poikkileikkauskuvien piirtäminen harjoituksista ja kansion kokoaminen. Jotkut poikkileikkauskuvat (veroketju ja napinläpi) osoittautuivat haasteellisiksi piirtää. Etsin ahkerasti tietoa nettisivuilta, mutta saa nähdä, tuliko oikein.


Koneneulonnassa ompelin Bond-neulurilla tuubikaulahuivin. Valitsin koneeni huonosti, sillä siinä oli halkeama. Koneen viallisuuden vuoksi silmukat putoilivat tämän tästä ja minun oli pyydettävä Satua apuun (kiitos Satu!). Kun neulos oli valmis, pudotin joka viidennen silmukan neulalta kuvioinnin aikaan saamiseksi. Kotona yhdistin neuleeni tuubiksi kolmen puikon päättelyllä. Neulomani kaulahuivi sopii hyvin takkini kanssa ja lämmittää mukavasti.


 
 
Mallan kanssa pipoilimme. Tutustuimme saumuriin ja ompelimme erilaisia trikoopipoja, vuorillisia ja vuorittomia. Nyt on pipoja joka lähtöön.















Jussin puuteknologian tunneilla jatkoimme "tuparilahjojen" tekemistä. Oma monitoimitarjottimeni puuosuus tuli valmiiksi ja muu osa työstä jäi kotitehtäväksi. Aloin myös valmistella kaiutinkoppaani. Suunnitelma on nyt valmis ja puuosat on sahattu sitä varten. Näistä se sitten valmistuu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti