lauantai 15. marraskuuta 2014

Muoviteknologia: Käsityötuotteita muovimateriaalista

PIENTÄ KIVAA MUOVISTA


Liimasin muovilevyjä päällekkäin ja laitoin ne puristukseen höyläpenkin väliin. Jätin levyn sinne odottamaan seuraavaan päivään.










KORVIKSET
Sahasin vannesahalla muovilevystä pieniä neliöitä korvakorujani varten.
Hioin muovin palasia vesihiekkapaperilla, jotta sain reunat sileiksi ja kirkkaan värisiksi.
Porasin palasten nurkkiin 2mm:n poranterällä reiät, joihin kiinnitin hopealenkin. Hopealenkin pujottaminen oli hieman haastavaa, sillä kolminkertainen muovi oli aika paksua (lenkki piti aukaista melko suoraksi ja saada se sitten uudelleen kiinni). Kiinnitin korut Kouluelektroniikasta ostamiini koukkuihin.















 KUKKANAPPI
 Napiksi valitsin kukkakuvion. Kaarevien reunojen sahaaminen vaati apusahausten tekemistä. Näin sahaaminen vannesahalla onnistui hyvin ahtaissakin paikoissa.Viilasin ensin suurimmat epätasaisuudet pois. Sitten hioin reunat vesihiekkapaperilla sileiksi. Musta muovi oli sahatessa sekoittunut keltaiseen muovikerrokseen, joten hiomista riitti.

Napeista tuli kivan näköisiä. Ompelin ne  keltaisella langalla huopaan kiinni. Otan ne siitä irti sitten, kun tarvitsen niitä työhöni.









AVAIMENPERÄ
Sahasin suorakaiteen muotoisen palan liimaamastani muovilevystä. Hioin reunat sileiksi ja porasin yläreunaan 4mm:n reiän rengasta varten. Laitoin muovikappaleeni uuniin pehmenemään (150 astetta), sillä halusin tehdä siihen kierteitä.
Noin viiden minuutin kuluttua muovi oli sulanut sopivan pehmeäksi ja saatoin vääntää sen kierteille. Muovilevyjen välissä oleva liima aiheutti vähän levyjen luisumista ja jouduin tasoittamaan avaimenperän päädyt vannesahalla ja hiomaan vesihiekkapaperilla siistin näköiseksi.
Pujotin poraamaani reikään lenkin ja kiinnitin siihen avaimen.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti