perjantai 7. helmikuuta 2014

Konekirjonta

Tänään käsityön täydennyskoulutuksessa Satu johdatti meidät konekirjonnan maailmaan. Tekniikoita oli taas monia: oli mm. päällikeompelua eli applikointia, alikeompelua, tilkkumaalausta ja koneparsintaa. Aloitin koneparsintatyön. Ensin piti keksiä malli ja piirtää se kankaalle. Koneparsinnassa käytettiin kirjontakehystä ja käytettävissä langoissa oli hieno kiilto. Piirsin työhöni kukkasen, kun ajattelin sen olevan helppo kirjottava näin aloittelijalle. Työtä oli tosi kiva tehdä ja olin tyytyväinen tuotokseeni.











Alikeompelu kiinnosti minua myös kovin. Aikaa meni kuitenkin niin paljon koneparsintatyöhöni, etten ehtinyt aloittaa sitä. Valitsin siis kankaat alikeompelutyötäni varten ja otin myös Solvy-erikoismateriaalia mukaani kotitöitä varten. Päällikeompelu onkin minulle ennestään tutumpaa, mutta saatan silti tehdä siitäkin harjoitustyön kotonani.












Koska en voi huomenna osallistua koulutukseen, sain Satulta ohjeet ja materiaalit Unicef-nuken tekemiseen. Nuken tekeminen on varmasti kivaa ja googletinkin siitä jo ohjeet itselleni.
















Iltapäivällä aloimme Jussin opastuksella tekemään puutyön tehtäväämme "tuparilahjaa". Aamulla minulla ei ollut vielä  tiedossa mitä tekisin, mutta siitä se ajatus sitten vähitellen syntyi. Päätin tehdä snapsi-/ruokaryyppytarjottimen, jonka toinen puoli toimii tavallisena tarjottimena tai leikkuulautana.


 Työssä tuli käytettyä pyörösahaa, vannesahaa,  tasohöylää, hiomakonetta ja pylväsporakonetta. Aika montaa isoa konetta tuli siis kokeiltua (ilme on aika totinen).








Puutöissä aika kului kuin siivillä, mutta työnikin tuli jo puolivalmiiksi.













Tästä on hyvä jatkaa seuraavalla lähiopetusjaksolla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti